Rabu, 11 Jun 2014

DIY BUAT KOTAK GULA-GULA / PILLOW BOX




 

Comel-comelkan.. try buat sendiri box ni..
 template box boleh guna yang ni

print ikut saiz yg korang nak lepas tu potong ikut template ye.. jap, jangan potong dekat garisan putus-putus tu pulak ye.. garis putus-putus tu untuk lipat tau..

gunakan template dari sini pun boleh... klik ----> http://www.templatemaker.nl/
yg ini anda boleh adjust saiz, masukkan saiz yg sesuai download fail dia atau print terus..
yg bagusnya kat web tu, macam-macam kotak kita boleh buat.. 

template tu korang print satu kat kertas keras dan buat acuan untuk potong buat banyak-banyak pillow box.
nak buat cara macam ni pun boleh..

ini yg dah sy cuba buat..
- download template
- print tambah word 
- gunting ikut line print
- lipat dan letak gam
(nak lipat bentuk bulat tu agak payah sikit.. tp sebab dah ada line kita ikut je line template tu ye..)

ok nak jadi dah..

 - lipat ke dalam tepi kiri kanan.. tara!! dah jadi dah... 
 siap dah.. hias ikut suka.. stiker boleh tempah dengan sy hehe..
kalau malas nak potong-potong DIY boleh tempah kotak ni custom made printing apa pun boleh colorfull + gambar sendiri pun bole.. nanti dapat tinggal lipat masuk gula2 je.. :)

sampai disini sahaja.. kalau ada project DIY yg best boleh buat tutorial lagi..
bye~~~





1 ulasan:

  1. good job..
    awak..dlm link http://www.templatemaker.nl/ tu nk download mcm mne ya..ke kena masuk kat pinterest..

    BalasPadam